Hogyan zajlik egy sales-es/területi képviselő egy napja? Este elkészíti az útvonaltervet, másnap reggel beül az autóba és végigjárja a tervben megjelölt kereskedelmi egységeket. Rendeléseket intéz, polcszervizt ellenőriz, ajánlatokat ad. Jó esetben van a zsebében egy mobil telefon, rajta egy ügyviteli rendszer mobil app kiegészítéssel és pár kattintással elintézi a rendeléseket, az ajánlatokat, ellenőrzi a készletet, dokumentálja a promóciós kihelyezéseket.

Kevésbé szerencsés esetben annak a számtalan cégnek az egyikénél dolgozik az illető, ahol a készletkövetés a mai napig excelben történik, az értékesítő kolléga Viberen (!) küldi az adminisztrátor hölgynek, hogy miről kellene és kinek számlát kiállítani, vagy épp 4-5 telefonhívásba telik, mire kiderül, hogy adott termékből van-e készleten 100 db. 

Manapság a telefontól való függőségünk hatalmas méreteket öltött, mégis vannak olyan üzleti folyamatok, ahol a digitalizáció még alacsony szinten van jelen, mint ahogy a fent említett kevésbé szerencsés területi képviselő mindennapjaiban, ezáltal rengeteg időt és energiát veszít. A digitális megoldások jók, hasznosak, produktívabbá tesznek. A Salesboard ERP-t pont az ilyen helyzetek optimalizálására és megoldására készítettük a CodingLab fejlesztőivel, kereskedelmi cégek (nagykerek, kereskedők) számára!

Ebben a cikkben megmutatjuk, hogy az ERP rendszerek miben tudják fénysebességre kapcsolni a munkavégzést akkor, ha mobilapplikációval vannak fejlesztve, amit a terepen lévő kollégák bármikor, bárhonnan elérnek. 

Íme, ezekben segíti a mindennapokat egy mobil appos ERP. 

1- Rugalmasság

Régi motorosoknak még biztosan van emlékük az asztalon gyülekező számlatömbökről, vagy a határidő naplójukban listázott ügyfél nevekről, akik mind ajánlatra várnak. De emlékként, sőt sokaknál még most is mindennapi élményként visszaköszön az, amikor egy pörgős nap végén, este haza esve még vár rájuk 1-2 óra adminisztrációs teendő. Végre nem a kocsiban, hanem a számítógép előtt kell ülni… nem leányálom ez sem. 

A digitális technológiák fejlődésével ezek mind a múlt árnyékába veszhetnek, ha van nyitottság cégen belül a folyamatok optimális felállítására, felhőben futó ERP rendszer bevezetésével. Amennyiben a rendszerhez mobil applikáció is tartozik, akkor a területi képviselők pár kattintással elvégezhetik napközben az ajánlat adásokat, számlázást, rendelést adhatnak le, vagy megnézhetik adott időszak kimutatásait. Rugalmasság és hatékonyság – ezzel a két fogalommal írható le leginkább mindaz, amit a Salesboard ERP rendszer mobil app fejlesztése nyújt.  

2- Minőségi adatok

A mai üzleti környezet legértékesebb eleme, minden kétséget kizáróan az adat, aminél fontos, hogy folyamatosan frissüljön és bármikor a rendelkezésünkre álljon. Magának az ERP rendszernek is az alapja az az óriási adatmennyiség, amivel percről percre lehet dolgozni. Ha az ügyviteli rendszert egy mobil applikációval egészítjük ki, akkor az irodai dolgozókon kívül is bárki hozzáférhet ehhez az rendszerhez és nem csak láthatja, de interakciók révén (rendelések leadása, ajánlatkérés, eladás) módosíthatja is azt anélkül, hogy bárki mást be kellene vonni a folyamatba. Az adatok folyamatos frissülésének köszönhetően nincs adott készletre 2 helyről leadott rendelés, vagy utólagos korrekció. 

3- Átláthatóság

A mobilon is elérhető ERP rendszerekkel a cég és a munkafolyamatok egésze átlátható és követhető. Egyedi és akciós árak beállítása, bizományos kihelyezés, készletkezelés és leltár, csak pár példa, amik pár érintéssel kezelhetők bármikor és bárhonnan. A statisztikák folyamatosan frissülő adatokra épülnek, így real time látható bármilyen eredmény.  

Mire jó még a Salesboard ERP mobil appja? Itt mindent megtalál róla! https://www.salesboard.hu/ertekesitoi-mobil-app/

Kérjen ingyenes demo változatot, vagy részletes termékbemutatót, hogy lássa, az Ön cégének folyamataira ideális megoldást nyújt-e a Salesboard.

Salesboard ERP vállalatirányítási rendszer
A mobil appos ERP rendszerek 3 verhetetlen előnye

Ezek is érdekelhetik:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük